Home Nieuws NIEUWSBRIEF SCHOLING 2020 OAZ

NIEUWSBRIEF SCHOLING 2020 OAZ

Opleiding zeilmaken
Sinds 2018 heeft het O&A-fonds SZS (OAZ) intensief contact met ROC Friese Poort over het gezamenlijk ontwikkelen van een opleiding zeilmaken. Het gaat om een MBO-opleiding waarbij gekozen kan worden voor een keuzedeel zeilmaken. De opleiding is bedoeld voor MBO-studenten en werknemers en werkzoekenden binnen de branche. Het is een erkende opleiding in de zin van de SBB. OAZ en ROC zijn inmiddels de samenwerking aangegaan en zullen dit jaar druk aan de slag gaan om de opleiding te ontwikkelen.

Een steentje bijdragen?
Wilt u zich in 2020 tegen vergoeding voor 8 uur beschikbaar stellen om de inhoud van de opleiding te controleren?

Om de opleiding te ontwikkelen is input van werkgevers binnen de branche nodig. Er hebben zich al twee werkgevers beschikbaar gesteld om een bijdrage te leveren als ‘inhoudsdeskundige'. OAZ is nog op zoek naar vier werkgevers binnen de branche die de inhoud van de opleiding willen controleren en valideren.

Heeft u interesse om een bijdrage te leveren of heeft u hier vragen over? Neem dan contact op via info@oaz-szs.nl.

Subsidie voor de opleiding van uw werknemer?
OAZ heeft een Top 18 ontwikkeld. Bij de Top 18 gaat het om opleidingen of trainingen die bijdragen aan de kwaliteit binnen de branche. Denk hierbij bijvoorbeeld aan doekbewerking, metaalbewerking of tuigen. Voor opleidingen in de Top 18 geldt dat de werkgever (een deel van) de kosten van de opleiding via OAZ terug kan krijgen. Vorig jaar is de Top 18 onder de loep genomen en zijn nieuwe opleidingen aan de Top 18 toegevoegd.

Wilt u weten of de opleiding of training van uw werknemer voor subsidie in aanmerking komt? Raadpleeg dan de Top 18. Via de website kunt u eenvoudig subsidie aanvragen.

Heeft uw werknemer een opleiding gevolgd die bijdraagt aan de kwaliteit binnen de branche en staat de opleiding niet in de Top 18? Vermeld bij uw subsidieaanvraag dan waarom de opleiding volgens u bijdraagt aan de kwaliteit binnen de branche. OAZ beoordeelt dan of u toch subsidie kunt krijgen.

Deel dit nieuwsbericht