Home Nieuws Opleiding Zeilmaken komt in Top 20

Opleiding Zeilmaken komt in Top 20

Sinds 2018 heeft het O&A-fonds SZS (OAZ) intensief contact met ROC Friese Poort (ROC) omtrent het gezamenlijk ontwikkelen van een opleiding Zeilmaken. Het gaat om een MBO-opleiding waarbij gekozen kan worden voor een keuzedeel Zeilmaken. De opleiding is bedoeld voor MBO-studenten en werknemers en werkzoekenden binnen de branche. Het is een erkende opleiding in de zin van de SBB.
Inmiddels heeft OAZ de intentie uitgesproken om de samenwerking met ROC aan te gaan.

Input werkgevers gevraagd

Om de opleiding te ontwikkelen is input van werkgevers binnen de branche nodig. Het gaat om twee werkgevers die zich in 2019 voor 40 uur beschikbaar willen stellen als ‘inhoudsdeskundige'. De 40 uur bestaat uit verschillende (virtuele) vergaderingen. Er hebben zich reeds twee werkgevers beschikbaar gesteld om hier een bijdrage aan te leveren.

Daarnaast is OAZ op zoek naar vier werkgevers die zich voor 8 uur beschikbaar willen stellen om de ontwikkelde content te controleren en te valideren.

Voor de bijdrage ontvangen de werkgevers een vergoeding. Heeft u interesse om een bijdrage te leveren of heeft u hier vragen over? Neem dan contact op via info@oaz-szs.nl.

Top 20

De opleiding Zeilmaken zal t.z.t. worden toegevoegd aan de Top 20. Bij de Top 20 gaat het om opleidingen die bijdragen aan de kwaliteit binnen de branche. Voor opleidingen in de Top 20 geldt dat de werkgever (een deel van) de kosten van de opleiding via OAZ terug kan krijgen.

Uw mening over de Top 20

De afgelopen jaren heeft OAZ gemerkt dat voor bepaalde opleidingen geen subsidie wordt aangevraagd. OAZ verzoekt de leden daarom hun mening over de Top 20 te geven. Zijn er opleidingen overbodig? Moeten er andere opleidingen toegevoegd worden? U kunt de Top 20 hier raadplegen. U kunt uw reactie sturen naar info@oaz-szs.nl. De reacties worden meegenomen bij het wijzigen van de Top 20.

CAD-tekenen in de Top 20

Uit de praktijk bleek dat er in ieder geval behoefte bestond aan het toevoegen van de opleiding CAD-tekenen aan de Top 20. OAZ heeft naar aanleiding daarvan besloten deze opleiding per 1 maart 2019 aan de Top 20 toe te voegen. Vanaf deze datum kunt u voor deze opleiding subsidie aanvragen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website.

Deel dit nieuwsbericht